Здравейте колеги в голям филм се вкарах. Та значи проблема е следния термостата си замина и НЯМА как да се сдобия с нов колата се намира в кипър и на целия остров ТАКОВА ЖИВОТНО НЯМА.Но ми се налага да пътувам за България има ли някъкъв вариант да се направи нещо по въпроса,имам в предвид някакъв термостат от нещо друго/например renaut/по спомен имат модели на които термостата е във маркуча.Всякакви други нестандартни решения.Колата е с газ и се притеснявам да не започне да измръзва изпарителя,и аз де все пак са 24 часа каране. Моля без постове "ами поръчаи си от нета и т.н.". Поради прастата причина че доставката пристига след датата на заминаване.
Известие
Collapse
No announcement yet.
голям проблем с ТЕРМОСТАТ
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от wenimont Покажи съобщениеЗдравейте колеги в голям филм се вкарах. Та значи проблема е следния термостата си замина и НЯМА как да се сдобия с нов колата се намира в кипър и на целия остров ТАКОВА ЖИВОТНО НЯМА.Но ми се налага да пътувам за България има ли някъкъв вариант да се направи нещо по въпроса,имам в предвид някакъв термостат от нещо друго/например renaut/по спомен имат модели на които термостата е във маркуча.Всякакви други нестандартни решения.Колата е с газ и се притеснявам да не започне да измръзва изпарителя,и аз де все пак са 24 часа каране. Моля без постове "ами поръчаи си от нета и т.н.". Поради прастата причина че доставката пристига след датата на заминаване.
Ще махна термостата и ще изчопла от корубата самия елемент които отваря и затваря вътре (демек самия термостат) и после ще си го зглобя наново!После картон или с каквото има ще закрия част от радиатора!Нещо такова си мисля...sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Взимаш от рено 5 едно термостатче (1.4 бензин без значение от годината) след тва кормиш вътрешната част на термостата (баш термостата) и с вълшебни думи,сила и маааалко гресчица навираш новото термостатче в маркуча към радиатора. Термостата на рендето отваря на 86 градуса а на алфата (за 155) май беше на 88.Аз от 2 месеца съм със тая система и нямам ядове нито в градско нито извънградско. И все пак ти си предцени кое те устройва.sigpicАлфа 155 1.8 16V 96г.
Ако всичко ви е наред. Ако жена ви е прекрасна. Ако и любовницата ви е прекрасна. Ако заплатата ви не само стига, а и остава. Ако шефът ви е хубав човек. Ако нямате никакви проблеми със здравето. Кажете "не" на наркотиците!
Comment
-
Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщениеНезнам за каква кола като модел питаш ,но аз примерно ако бях в безисходица бих направил следното!
Ще махна термостата и ще изчопла от корубата самия елемент които отваря и затваря вътре (демек самия термостат) и после ще си го зглобя наново!После картон или с каквото има ще закрия част от радиатора!Нещо такова си мисля...
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщениетова да, ама незнам защо ще го изкурубваш, като реално той си стои отворен термостата, до колкото разбирам от описанието горе. Само това с радиатора би свършило повечко работа. Иначе като мине 50 градуса, няма да има проблем за изпарителя си мисля.
На Сиерата ми беше заминал термостата и се получаваше така ,че двигателя ми отиде на над 115 градуса... Ако е блокирал отворен ,картон пред радиатора ще оправи нещата,а ако е блокирал затворен.... Разглабяне и изкормяне....
Доколкото разбрах е някакво супер временно решение всичко това...sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
ОТВОРЕН е заседнал колеги насочвам се на вариант от рено само ме интересува дали ще пасне на диаметъра на маркуча.Колкото за газовата може би ако не предприема нещо по въпроса с термостата мисля че ще е проблем ALFATA лятото при 42-43градуса и скорост 130-150км падаше температурата на водата на 50-60градуса не ми се мисли как ще е при -10 -15 благодаря за бързите одговори след монтажа ще пиша за резултатитеwenimont
Comment
-
Няма кво да мислиш.
Не прави простотии.
После ще ревеш как да затвориш срязания маркуч с тръба щото нямало нов.
Нищо й няма ни на алфата ни на газовото като се кара със 70
Най-много да ти е слабо парното.Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Потвърждавам - не е страшно като е отворен термостата - просто затвори с картон достъпа на въздух през предната решетка към радиатора - аз така минах една зима, и нямах проблеми. Пък като дойдеш в БГ, ще си вземеш един термостат Behr и си решаваш главоболието занапред
Comment
-
аз за всеки случеи ще взема термостат пък ако не стане с картон ще го монтирам на пътя.колега alfa user никакви ли проблеми не ти създаваше колата след затварянето на въздуха към радиатора имам в предвид как се държи при висока скорост ИЗВЪНГРАДСКОwenimont
Comment
-
Първоначално публикувано от wenimont Покажи съобщениеаз за всеки случеи ще взема термостат пък ако не стане с картон ще го монтирам на пътя.колега alfa user никакви ли проблеми не ти създаваше колата след затварянето на въздуха към радиатора имам в предвид как се държи при висока скорост ИЗВЪНГРАДСКО0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727
Comment
-
колеги и аз съм за термостат,ще стане ли номера с такъв от рено 5 или да събирам парички за нов? пишете по темата и като се върна в софия другата седмица ще го мислим.
поздрави.ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша
Renault Megane II Grand Tour-2004г
Comment
Comment